Wat jobcoaching voor u kan betekenen

20 juni 2017
 Categorieën: , Blog


Jobcoaching is niet alleen bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn verschillende redenen om een jobcoach in de arm te nemen. Hieronder leest u meer over de redenen die mensen zoal hebben om een jobcoach te bezoeken, waardoor u meer duidelijkheid krijgt over wat jobcoaching eventueel voor u kan betekenen.

Redenen om een jobcoach te bezoeken

1. Behoefte aan iets nieuws - Er kan een moment aanbreken dat u alleen nog maar naar uw werk gaat, omdat er brood op de plank moet komen. Uw werk biedt geen uitdaging meer en u hebt behoefte aan iets nieuws, maar weet nog niet wat u precies wilt gaan doen. Een jobcoach kan dan samen met u onderzoeken wat u wilt, wat u kunt en wat voor leven u over vijf of tien jaar zou willen hebben.

2. Moeite met het vinden van een baan - Het is uiterst frustrerend als u twintig sollicitaties per maand verstuurt, maar afwijzing na afwijzing van werkgevers te verwerken krijgt. Een jobcoach kan samen met u uw sollicitatiebrief en cv onder de loep nemen en verbeteren. Ook weet een jobcoach vaak waar interessante vacatures te vinden zijn en kan u via zijn of haar netwerk in contact brengen met werkgevers.  

3. Behoefte aan focus - Er zijn van die mensen die zo leergierig en nieuwsgierig zijn dat er weinig lijn zit in hun carrière. Zij grijpen alles aan wat op hun pad komt uit angst om kansen te missen. Jobcoaching is in dat geval ideaal om meer focus te krijgen. Een jobcoach helpt u een duidelijk doel te formuleren en daar stap voor stap naar toe te werken. 

4. Begeleiding bij een overgangsperiode - Veranderen van werkgever, overplaatsing naar een andere werklocatie of een promotie, zijn gebeurtenissen die veel stress en onzekerheid met zich meebrengen. Jobcoaching is een manier om aan uw nieuwe situatie te wennen. Een jobcoach zal u er aan herinneren wat uw sterke punten zijn en u motiveren om deze te benutten om de overgangsperiode zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

5. Uzelf beter presenteren - Of u nu op zoek bent naar een nieuwe baan of hogerop wilt komen bij uw huidige werkgever: alles hangt af van presentatie. Veel mensen vinden het moeilijk om zichzelf te verkopen. Tijdens een coachingstraject kunt u hieraan werken. Een jobcoach helpt u uw sterke punten te benadrukken en geeft zinvolle feedback op hoe u uzelf presenteert. 

6. Behoefte aan advies van een expert - De arbeidsmarkt is complex. Een jobcoach weet hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit: welke beroepen er zoal zijn, in welke branches er veel werk is en welke omscholingsmogelijkheden er zijn. Een gesprek met een jobcoach kan zeer verhelderend werken als u er over denkt om ander werk te zoeken.

Kijk voor een deskundige en zorgvuldige jobcoach bij LeekerweideGroep.


Delen